Premies

Als verhuurder via het SVK kan u beroep doen op meerdere premies indien u renovatiewerken wenst uit te voeren of reeds hebt uitgevoerd. Sommige van deze premies zijn combineerbaar. 

Ondersteuningspremie stad Mortsel

Wanneer u een woning verhuurt aan het SVK heeft u, via de stad Mortsel, recht op een startpremie.
Medio 2022 worden premies geconsolideerd tot de "verbouwpremie" ; meer info vind je alvast hier
Het SVK neemt enkel een adviserende rol op zich en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het aldaniet verkrijgen van premies.
 

Tussen 1 juli 2022 en 30 september 2022 kan niemand, dus ook SVK-verhuurders niet, de premies die geïntegreerd worden in Mijn VerbouwPremie tijdelijk aanvragen. Vanaf 1 oktober 2022 kunnen SVK-verhuurders Mijn VerbouwPremie aanvragen via EnergieK loket.

Voor begeleiding kunnen verhuurders die hun woning verhuren via een SVK nog steeds terecht bij een renovatiecoach, een energiescanbedrijf of een BENOvatiecoach. 

Via het EnergieK loket in de deelnemende gemeenten krijgt u uitgebreid advies over de premies. Contacteer hen via de website van uw gemeente.

Meer info via https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-en-belastingvoordelen/mijn-verbouwpremie

Premies kunnen uitsluitend digitaal aangevraagd te worden door verhuurders. 

Voor wie en welke werken

Al wie (personen en/of vennootschappen) investeert in een bestaande woning, appartement, appartementsgebouw zal afhankelijk van de doelgroep waartoe hij of zij behoort financiële steun kunnen aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie (zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler en gascondensatieketel) en investeringen in woningkwaliteit (elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren). 

Verhuurt u de woning of het appartement aan een SVK? Dan heeft u steeds recht op de hoogste premie voor zowel isolatie als renovatiewerken (zie rubriek ‘verhuurder SVK’ hieronder). Sociale huisvestingsmaatschappijen/woonmaatschappijen komen niet in aanmerking voor de sociale woningen in hun patrimonium.

Benieuwd welke premies u kan aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt? Raadpleeg de simulator

Mijn VerbouwLening

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kunt u vanaf 1 september 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro kunnen aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Mijn VerbouwLening vervangt de Energielening (tot 15.000 euro via het Energiehuis voor een prioritaire doelgroep/klanten met exclusief nachttarief).